Wat is auto detailing?

Als u van uw auto houdt, wilt u deze in de best mogelijke staat houden. Deze manier van vervoer brengt je immers van punt A naar punt B en je brengt waarschijnlijk veel tijd door op de bestuurdersstoel. Daarom wilt u er zeker van zijn dat deze in uitstekende staat blijft. Een manier om dit te doen is door middel van auto detaillering.

Car detailing is een interieurreinigingsproces waarbij autoprofessionals uw auto een beetje TLC geven om ervoor te zorgen dat de binnenkant van het voertuig schoon blijft. U weet tenslotte misschien niet hoe u het interieur van de auto glanzend kunt krijgen of hoe u zelf vlekken van autostoelen kunt verwijderen; daarom kun je het het beste aan de professionals overlaten. Hieronder wordt uitgelegd wat interieurdetaillering is en of dit soort detailreiniging nodig is.

Wat is auto detailing?

De termen auto detailing en interieurreiniging worden vaak door elkaar gebruikt. Wanneer u uw auto laat detailen of het interieur laat reinigen, laat u een volledige reiniging uitvoeren aan de binnenkant van uw auto. Afhankelijk van de service die u kiest, kan auto detailing ook exterieurreiniging omvatten.

Carwashes en auto detailing professionals zullen deze service vaak uitvoeren, net als autodealers. U bent misschien benieuwd wat er in een volledig autodetail staat. Wanneer u het interieur van uw auto volledig laat reinigen, kan het bedrijf het volgende doen:

– Stofzuig het interieur van de auto
– Reinig het interieur van de auto met stoom
– Eventuele vlekken op de bekleding verwijderen
– Reinig alle vinyl- en plastic oppervlakken
– Ontsmet de ventilatieopeningen
– Was de binnenkant van ramen en deuren
– Vlek-schone vloermatten en kofferbak


Waarom laten autobezitters het interieur van hun auto schoonmaken?


Klaar om de auto te verkopen:

Sommige mensen zullen het interieur van de auto laten schoonmaken als ze klaar zijn om het aan een andere eigenaar te verkopen. Omdat het prijskaartje wat hoger kan liggen voor een auto die in betere staat is, wil je de auto gedetailleerd hebben, zodat het eindresultaat een auto is die eruitziet als een miljoen dollar. U kunt meer voor het voertuig vragen als het in topconditie is.

Houd de auto glanzend en nieuw:

Wanneer u een auto-interieurreiniging laat uitvoeren, rijdt u met veel plezier rond in een voertuig dat er goed uitziet. Met car detailing kunt u de auto in de best mogelijke staat houden en hem er glanzend en nieuw uit laten zien, hoe oud hij ook is.

De levensduur van het voertuig verlengen:

Naast het schoon en in nieuwstaat houden van uw auto, zal autodetailing ook helpen om de levensduur van het voertuig te verlengen. Dit geldt zowel voor het reinigen van auto’s van binnen als van buiten. Als alles schoon is, kan dit de algehele werking van de auto-onderdelen ten goede komen en uiteindelijk uw auto langer laten rijden.

Roest kan zich bijvoorbeeld gemakkelijk aan de buitenkant van het voertuig ontwikkelen als het buiten wordt gelaten. Het wassen van de buitenkant van een auto kan corrosieve materialen zoals zout op afstand houden.

Reiniging voor veiligheidsdoeleinden:

Als bovenstaande nog geen reden was om een interieur detaillering te laten doen, kan het reinigen van uw banden en verlichting ook ongelukken voorkomen. Mistlampen, die moeilijk zelf schoon te maken kunnen zijn, zijn een recept voor rampen, vooral als je bij slecht weer rijdt.

Net als het reinigen van de buitenkant en het onderstel van uw auto, kan het af en toe reinigen van de velgen en banden corrosie voorkomen. Bovendien stelt autodetailing een professional in staat om te zien of er spijkers of scherpe voorwerpen door uw banden zijn opgepikt. Dit kan later op de weg lekke banden voorkomen.

Is een reiniging de kost waard?

Gemiddeld kost het detailen van een auto tussen de € 100 en € 450. De exacte prijs hangt af van de uitgevoerde diensten, de grootte van het voertuig en of de auto detailing interieurreiniging, exterieurreiniging of beide is. Als je je afvraagt of dit soort service de moeite waard is, is het antwoord ja!

Interieurreiniging van auto’s en autodetailing in het algemeen zullen ervoor zorgen dat uw auto er geweldig uitziet en op het hoogste niveau werkt. Wanneer u overweegt om uw auto te laten detailleren, bedenk dan wat u ervoor terugkrijgt. U wordt niet alleen beloond met een schoon auto-interieur dat er mooi uitziet, maar u onderhoudt uw auto ook zodat deze in de best mogelijke staat blijft.

U kunt zelf bepalen hoe vaak u uw auto wilt laten detailen. Bekijk uw auto om te zien wanneer het tijd is om het interieur een opfrisbeurt te geven en doe dat als u de prijs van het reinigen van het interieur kunt betalen.

Detailing zorgt ervoor dat het interieur van uw auto er als nieuw uit blijft zien!

Nu je weet wat het schoonmaken van auto’s is, ren je misschien naar de telefoon om een afspraak te maken met je plaatselijke autodetailing bedrijf. Vertel hen voordat u een afspraak maakt welk type voertuig u heeft en vraag hoeveel het gaat kosten voor de auto detailing. U wilt er zeker van zijn dat u de prijs kent voordat u uw auto binnenbrengt om er zeker van te zijn dat deze binnen uw huidige budget past. U wilt ook vragen wat er in een volledig autodetail staat.