Wrapping

Wat is carwrapping?

Carwrapping is het geheel of gedeeltelijk afdekken van een auto in een speciale vinylfolie. Het is ontworpen om mensen te helpen het uiterlijk van hun auto te veranderen zonder door de neus te hoeven betalen voor een volledige overspuiting.

Met vinylverpakking kun je het uiterlijk van je auto veranderen, met een nieuwe kleur, een nieuw ontwerp of een nieuwe textuur, zoals mat of glanzend. Omdat wrappen steeds populairder is geworden, is er nu een enorm scala aan opties om uit te kiezen, zodat u een uniek stempel op uw auto kunt drukken.

Het mooie van carwrapping is dat veel van de kleuren, texturen en ontwerpen niet konden worden gerepliceerd met een traditionele overspuiting. Of ze zouden kunnen, maar tegen een oogverblindende prijs die buiten het bereik van de gemiddelde autobezitter ligt.

Geweldige verhalen zijn voor iedereen, zelfs als ze maar voor één persoon zijn geschreven. Als je probeert te schrijven met een breed, algemeen publiek in gedachten, zal je verhaal nep klinken en emotie missen. Niemand zal geïnteresseerd zijn. Schrijf voor één persoon. Als het echt is voor de ene, is het ook echt voor de rest.

De voorbereiding.

Voordat een Lakcorrectie wordt uitgevoerd, wordt het voertuig grondig voorgewassen en ontsmet. Het lakwerk wordt goed gewassen en gereinigd om het vuil te verwijderen. Na het wasproces wordt de lak geclayed met een speciale gom voor de auto die alle gebonden oppervlakverontreinigingen zoals teervlekken en industriële vervuiling veilig verwijdert.

Het is belangrijk dat deze verontreinigingen worden verwijderd vóór het verfcorrectieproces, want als ze losraken en vast komen te zitten in het kussen van een polijstmachine, kunnen ze gemakkelijk zeer snel schade aan het oppervlak toebrengen.

Het helpt ook om het oppervlak zeer glad te laten, waardoor de polijstmachine op zijn beurt vrij over het oppervlak kan bewegen, waardoor de kans op springen of kleven wordt verminderd. 

Ten slotte helpt het schilderen van de verf u om de voortgang van het correctieproces goed te observeren, omdat u de ware toestand van het oppervlak kunt zien terwijl u aan het werk bent.


Hoe wrap je een auto?

Het inpakken van auto’s kan een lastige en lastige klus zijn, dus u kunt dit het beste aan de profs overlaten. Hoewel u autowraps online kunt bestellen, moet u er rekening mee houden dat ze er vreselijk uit kunnen zien als ze niet goed zijn aangebracht, dus misschien wilt u extra betalen om een ​​professional het harde werk voor u te laten doen.

Dus, hoe werken car wraps?

Het is vrij eenvoudig. Eerst kies je de kleur, het ontwerp, de textuur en de stijl van de draagdoek die je wilt en of je een volledige of gedeeltelijke draagdoek wilt.

Er wordt een volledige wrap aangebracht op de hele auto, die elke centimeter lak bedekt om hem een ​​compleet nieuwe look te geven. Een gedeeltelijke wikkel is ontworpen om een ​​of meer panelen, zoals het dak of de motorkap, te bedekken, waarbij het meeste originele lakwerk zichtbaar blijft.

Vervolgens worden er supernauwkeurige metingen van uw auto gedaan, zodat de wraps precies volgens de specificaties van uw merk en model kunnen worden gemaakt. Sommige autowrap-leveranciers baseren de metingen alleen op uw reg-nummer, maar we denken dat het de moeite waard is om de metingen dubbel te controleren, aangezien de maten van het ene model tot het andere verschillen.

Als je je omslagdoek hebt gekozen, zal de fabrikant deze bedrukken voordat hij wordt gelamineerd. Een speciale coating wordt gebruikt om de kras- en UV-bescherming te maximaliseren, zodat de carrosserie van uw auto wordt beschermd en dat de wrap niet begint te vervagen bij blootstelling aan de elementen.

Vanaf daar is het een kwestie van de wrap op uw auto aanbrengen. Zoals vermeld, kunt u dit zelf doen, maar een professional heeft de tools en expertise om het veel beter te doen.

Bij het aanbrengen van een car wrap is de eerste stap het voorbereiden van de lak. De auto moet voor het aanbrengen grondig worden schoongemaakt en gedroogd. Vervolgens wordt het oppervlak besproeid met water en een speciaal oplosmiddel, klaar voor de wrap.

Dit is waar dingen onhandig worden. De achterkant van de wikkel wordt verwijderd, waardoor de kleefzijde zichtbaar wordt, en een tweede applicatievloeistof wordt op het vinyl aangebracht. Dan is het gewoon een kwestie van de wikkel uitlijnen met het rechterpaneel en op zijn plaats drukken, met behulp van een plastic mes met rubberen randen om het glad te strijken en luchtbellen te verwijderen.

Zin om carwrapping eens te proberen? Hier zijn enkele tips die kunnen helpen:

Je hebt een binnenruimte nodig, zoals een garage, om een auto succesvol te wrappen. Als je het buiten probeert te doen, krijg je te maken met de wind en andere elementen, waardoor het tien keer moeilijker wordt.

In het ideale geval heeft u een tweede persoon nodig om te helpen met de aanvraag. Dat komt omdat sommige wikkelpanelen lang en onhandig zijn om als één persoon vast te houden.

Zorg ervoor dat u uw auto grondig schoonmaakt en droogt voordat u de wrap aanbrengt. Elke markering op het oppervlak kan een ongelijkmatige afwerking veroorzaken.

Houd je plastic mes bij de hand wanneer je de wrap aanbrengt – je hebt het onmiddellijk nodig om luchtbellen onder de wrap weg te werken voordat deze blijft plakken.


Wat zijn de voor- en nadelen van carwrapping?

Dus, moet je je auto wrappen? Het hangt af van wat u zoekt en hoeveel van een stempel u op uw voertuig wilt zetten. Hier zijn enkele van de voor- en nadelen om te overwegen.

Pluspunten:

 • Een frisse look voor uw auto – kleur, textuur of design; u kunt uw auto een complete opknapbeurt geven met de juiste wrap.
 • Goedkoper dan andere aanpassingsopties – het overspuiten van een auto brengt kosten met zich mee, dus inpakken kan een meer betaalbare optie zijn voor diegenen die op een budget willen aanpassen.
 • Bescherm uw lak – aangezien de verpakking is behandeld met een UV- en krasbeschermende coating, kan het vinyl de lak helpen beschermen tegen slijtage en beschadiging door de zon.
 • Adverteren – als u een bedrijf heeft, is inpakken een geweldige, goedkope manier om uw merk onderweg onder de aandacht te brengen, zonder een dure overspuiting.
 • Minder permanent dan herspuiten – als u bang bent dat het aanpassen van uw auto de inruilwaarde kan beïnvloeden, onthoud dan dat wraps professioneel kunnen worden verwijderd, zodat u alles in de oorspronkelijke staat kunt herstellen.

Nadelen:

 • Moeilijk aan te brengen – als je besluit om zelf een car wrap aan te brengen, moet je geduldig zijn en alle juiste tools bij de hand hebben voordat je begint. Slecht passende autowraps zien er echt verschrikkelijk uit en u loopt het risico geld te verspillen als u het verkeerd doet.
 • Risico op roest – ik herhaal het bovenstaande punt – wanneer wraps slecht zijn aangebracht, bestaat het risico dat er vocht onder het vinyl komt. Als dit gebeurt, zullen er waarschijnlijk roestvlekken op de lak verschijnen, omdat het water nergens kan ontsnappen.
 • Goedkoop inpakken veroudert niet goed – als je voor een goedkope inpakservice kiest, verwacht dan niet dat het vinyl erg lang meegaat. De kleur begint te vervagen of rafelt aan de hoeken, waardoor vervanging nodig is.
 • Verzekeringskwesties – omdat carwrapping wordt aangemerkt als maatwerk, moet u uw verzekeraar hiervan op de hoogte stellen als u het laat monteren. Afhankelijk van het bedrijf kan dit van invloed zijn op de prijs die u voor dekking betaalt.
 • Inruilwaarde – als u de wrap niet (of niet kunt) verwijderen, bestaat de kans dat de inruilwaarde van uw auto een klap krijgt. Er is een kleinere markt voor auto’s die zijn verpakt in felle kleuren en patronen, dus dit kan van invloed zijn op de prijs die u krijgt.


Wat zijn de verschillen tussen car Wrapping?

Er zijn vier soorten carwrapping:

 • Transparant – doorzichtige vinyl carwrapping wordt gebruikt om de lak te beschermen met behoud van de originele kleur van de auto.
 • Gekleurd – gekleurde verpakking is ondoorzichtig en ontworpen om de kleur van uw auto geheel of gedeeltelijk te veranderen. Dit is de meest voorkomende vorm van carwrap.
 • Structuur – Wraps met structuur zijn beschikbaar voor diegenen die hun lak een andere afwerking willen geven, zoals mat of glanzend.
  De meeste wraps met textuur zijn ook verkrijgbaar in een reeks dekkende kleuren.
 • Op maat gemaakte en reclamewraps – sommige wraps kunnen worden aangepast met patronen, afbeeldingen of een logo naar keuze.
  Meestal gebruikt voor reclame, sommige mensen houden ervan om een unieke stempel op hun auto te drukken met een op maat gemaakte verpakking.